Процедура при неоторизирана транзакция в банка ОББ – мъките продължават

Получих частичен отговор на подадения формуляр за жалба след 60 дена.
Изминаха 80 дена от подаването. Срока обявен във формуляра е от 14 до 45 дни.
Пълен отговор на очакванията ми попълнени в т. ІІІ от формуляра все още не съм получил.
Многократното ми посещение до клон ОББ за да искам информация се оказаха напразни – единственото което получих на 60 ден е извлечение което показва, че сумата без удържаната такса ми е преведена и съм “спечелил оспореното плащане”.
Разговарях по телефона със служител, който ми обясни, че според служителите които са разглеждали неоторизираната от мен транзакция проблем няма, и трябвало да има тегления от картата ми на по големи суми.
Помолих го и той обеща да прехвърли моя формуляр към отдел, който да прецени дали ще ми бъде преиздадена картата, без да заплащам такса от 30 лв. Кога ще бъда информиран не стана ясно в разговора.

Фактите са следните:
1. Аз съм 100% жертва на измама в интернет през фиктивен сайт за разплащания и мога да го докажа. Служителите на ОББ как не могат да го преценят остава загадка за мен.
2. В извлечението пише “спечелено оспорено плащане”.
3. Платил съм за услуга която не мога да ползвам заради забавяне от страна на ОББ.
4. Аз уведомих картов център за проблема – и затова се води, че решението за блокиране на картата е мое. Това е неразбираемо и нелогично. Аз се оказвам виновен, че съм уведомил за проблем.
5. Ако си отблокирам картата рано или късно ще ми бъде изтеглена отново някаква сума и отново ще трябва да убеждавам служител на ОББ, че транзакцията не е оторизирана от мен – въпреки че в момента ваш колега ми заяви, че не вижда проблем с оспорената от мен транзакция. Интернет измамниците притежават данните на картата ми.
6. Всяка една институция, фирма с която има договорени отношения си спазва обявените срокове, като за всяко забавяне има неустойки или “мълчаливо съгласие”. Не разбирам как това не важи за ОББ. За всяко забавяне от моя страна дължа лихви, а за всяко забавяне от страна на ОББ?
7. Исканията ми са законни, логични и минимални – оставаше да получа от ОББ отговор в обявения на бланката срок.

Ситуацията е абсурдна.

 

В момента очаквам отговора и действията на банка ОББ.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.